Lezersreacties

Lezersreacties


Een van de leuke dingen van het schrijversvak is dat je weet dat ergens in de wereld iemand je boek in het bezit heeft.

Nog mooier is het als de lezer laat weten dat het gelezen is en dit dan laat weten met een  reactie, het aanklikken van een sterren-beoordeling of een uitgebreide review.


Het bijzondere is, dat dit dan allemaal lezers zijn die de moeite hebben genomen om hun mening kenbaar te maken.

Dat waarderen wij ten zeerste, hoe de reactie ook is.

Ook bij boekenlezers geldt: 'zoveel mensen, zoveel wensen'.

Wij zijn ons bewust dat door de opzet van het verhaal, de mix van genres, personages en verhaallijnen het geen boeken zijn voor de turbolezer.

Of iemand die niet de rust heeft om te lezen. Want dan kan je de draad kwijt raken en vele aanwijzingen missen die in de vervolgdelen terug komen.


Het is dan ook niet verwonderlijk dat de reacties verdeeld zijn.

Maar het merendeel van de lezers, die een reactie geven, waarderen ons verhaal positief tot zeer positief.


Het is fantastisch dat de boeken worden doorgegeven, dat er ook lezers zijn die ons voorzien van tips en trics en ons zichtbaar actief promoten.


En natuurlijk de zgn. hobby recensenten die hun kritische kijk op onze boeken, al dan niet via hun eigen blog, kenbaar maken.


Op internet vind je reacties over onze boeken bij de websites van o.a. KOBO, Hebban.nl, bol.com en Goodreads. 


Al met al brengen onze boeken de nodige reuring in de literaire wereld.


Ook krijgen wij rechtstreeks respons via onze website en e-mail.

Om je deze reacties niet te onthouden, kun je deze hieronder lezen.


Het aantal reacties is in de loop van de tijd zo veel geworden dat we niet alle reacties op de website kunnen vertonen. Om niemand te kort te doen hebben we alle reactie verzameld in een PDF document. Dit bestand kun je downloaden. Onderstaand worden de reacties vertoond die er uitspringen en een goed beeld geven van wat wij wilden bereiken.


Maar we beginnen eerste met de reacties van onze meelezers. Op deze wijze willen we hun ook bedanken voor het vele werk dat ze hebben verricht.


Als eerste Bianca Rijsdijk uit Spanje.

<><><><><><><><><><><><><><><>

Bert en Wop zijn de auteurs van de Back-up trilogie.

In 2018 verscheen deel 1, 'Zo wijd de wereld strekt', in 2020 werd deze opgevolgd door deel 2, 'Brug in de tijd' om in 2022 met het 3e deel 'Perspectief' de trilogie af te sluiten.


Het boek begint met Breaking News geschreven door Walter Walters. Over de inhoud zal ik niets verklappen maar het is een hele leuke manier om een boek mee te beginnen.


Perspectief gaat verder met het verhaal welke in deel 1 en 2 zijn opgezet. Na de aanslag op Hakon (deel 1) en later de kennismaking tussen Hakon en Nakawe (deel 2) zal in dit deel duidelijkheid moeten komen waarom die ontmoeting zo belangrijk is, wat alle personages met elkaar te maken hebben, wat het signaal uit de ruimte te betekenen heeft etc.


Bert en Wop gaan op hun eigen wijze verder met lange hoofdstukken onderverdeeld in korte paragrafen waardoor je het verhaal vanuit meerdere oogpunten voorgeschoteld krijgt.

De zinnen zijn lang en uitgebreid, voelen vertrouwd aan en brengen je als lezer direct terug in het verhaal.

Wat ook vertrouwd aanvoelt tijdens het lezen zijn de gevoelens van de vele personages.

De auteurs hebben heel treffend de juiste toon gebruikt bij bepaalde situaties. Zo is bv het onderdanige gedrag van de ondergeschikten van Alejandro heel goed voelbaar, maar ook de vriendschappen tussen de leden van GAIAS en de liefde tussen de personages voel je tot in je botten.


De spanning wordt heel goed opgebouwd en juist doordat je het verhaal vanuit verschillende oogpunten leest blijft de spanning aanwezig.

De plot is heel goed uitgewerkt en de vele twisten die erin zijn verwerkt blijven je als lezer bezighouden.


Het verhaal an sich is zo goed in elkaar gezet, er is werkelijk aan alles gedacht en klopt tot in de puntjes. Bijvoorbeeld Nakawe betekent 'moeder van de aarde' en Saundra betekent 'beschermer van het volk'.

Tevens hebben de auteurs regelmatig een link en qr-code in het boek en epub weergegeven waarbij je naar de betreffende informatiepagina wordt geleidt. Dit geeft het boek een extra dimensie en is leuk om je kennis te vergroten.

Dit geeft aan dat de auteurs veel research hebben gedaan en behalve dat zij een geweldige trilogie hebben geschreven, hebben zij de lezer ook een onderliggende boodschap doorgegeven.


Naarmate het einde naderde kreeg ik steeds meer de neiging om langzamer te gaan lezen. Ik wilde niet dat het verhaal zou eindigen en dat het boek uitgelezen was. Aan de andere kant was de nieuwsgierigheid te groot en wilde ik graag weten of het einde bevredigend is.


En ja, het verhaal (de trilogie) is compleet, het einde is steengoed en heel bevredigend en misschien is Back-up 'Perspectief' wel het beste deel van de trilogie.

<><><><><><><><><><><><><><><>


Bericht uit: Hilversum, The Netherlands
Reactie: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer. De verschillende verhaallijnen maken het iets lastig als je de volgende dag verder leest, hoe zat het ook weer, maar houd het wel spannend vanwege de clifhangers. Ik lees heel veel (sf-)boeken maar deze twee staat wat mij betreft erg hoog aan de top. Interessante ontwikkelingen gevat in een meeslepend verhaal. Ik heb in een adem beide boeken uitgelezen en zeer benieuwd naar het slot. Jammer dat het nog een tijdje duurt voor deel 3 verschijnt maar het is het wachten meer dan waard!


Bericht uit: Den Haag, The Netherlands
Reactie: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer. Wat een fantastische boeken! Echt opzienbarend, spannend en mysterieus. Beide boeken kon ik niet meer wegleggen, maar moest gewoon blijven lezen.....dus vol verwachting hoe jullie verder gaan met dit verhaal in boek 3. Heel veel plezier met het schrijven en uitdenken ervan, echt geniaal!! Succes.


Bericht uit: Athene, Griekenland
Reactie: Gefeliciteerd met dit fantastische boek! Ik kreeg het via onze leesclub van de Nederlandse Vereniging in Athene, eenmaal begonnen kon ik het niet meer wegleggen!! Wat een vaart, het leest als een film!! Heerlijk die scene in de hal van het ziekenhuis, je ziet het voor je!! Kijk dus vol verwachting uit naar het tweede deel!!! Hartelijk dank voor dit kadootje en veel succes en inspiratie voor vele na deze!!!

Bericht uit: Veenendaal, The Netherlands
Reactie: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer.Spannende boeken en ik kijk uit naar deel 3. Opmerking,in deel 2 op ca. blz 147 worden twee lichamen in een oude mijnschacht gegooid waarbij hij aan zijn volgelingen verklaart dat gezien het lichaamsgewicht etc. de diepte 300 m moet zijn. Natuurkundig heeft het gewicht niets te maken met de bepaling van de diepte door middel van het tellen van het aantal seconden tot de plons. Een steen van 500 gram zou er net zo lang over doen. Bij massieve voorwerpen is de duur van de val alleen alleen afhankelijk van de zwaartekrachtversnelling g. Wellicht is dit bedoeld voor de show die Alejandro opvoert ? Heb er van genoten. Nu deel 3.

(opmerking auteurs, de bedoeling was om de show te benadrukken)


Bericht uit: Muizen-Mechelen, België
Reactie: Deel 1 en 2 van de reeks Back - Up waren een plezier om te lezen, wacht vol ongeduld op deel 3. Prachtige spannende reeks, verhaal goed opgebouwd. Doe vooral zo verder.


Bericht uit: Aspe- Alicante- Spanje
Reactie: Hallo, Dikke proficiat met jullie boek, Ik vind het een hele prestatie wat jullie daar hebben neergeschreven. Ik heb er gewoon geen woorden genoeg voor! Dus gewoon weg fantastisch!!! Heel vlot en prettig geschreven, en met een ongelooflijke humor en overtollige fantasie. En nog spannend op de koop toe. Ik heb al de 464 blz. in een teug gelezen. Ik verheug me al op het vervolg! Ik zal heel blij zijn wanneer jullie tweede deel er is!


Bericht uit: Ede The Netherlands
Reactie: Hartelijk dank voor jullie mooie preview. Ik heb de preview gelezen. Toen ik aan het boek begon dacht ik gelijk aan de tv-serie met Donald Sutherland. Als ik kijk naar de details en de uitwerking, ga ik deze epub met plezier lezen. Ik leg de triologie van Stieg Larson er voor weg. Ik zal 2 recensies schrijven. Een eerste recensie van als ik het boek lees en een 2e als ik het later nog eens herlees. Waarom dit 2e. Dat wat ik in de preview gelezen heb, geeft mij gelijk het gevoel dat het de moeite waard is om het later nog een keer te lezen. Dank je wel. Als er een leesclub op Hebban komt doe ik zeker mee. Natuurlijk zal ik ook kijken of je ergens een figuur hebt die door Donald Sutherland gespeeld kan worden. Ik ben benieuwd. Paul, a braindamged person


Bericht uit: Cantral, Spanje

Reactie: Ik geef jullie ...: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer. Heerlijke boeken, zie derde deel met spanning tegemoet.


Bericht uit: Spijkenisse, The Netherlands

Reactie: Ik geef jullie ...: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer. Ik moest bij deel 1 bij het lezen aan het begin e en alle zeilen bijzetten. Er waren zoveel personen waar ik kennis mee moest maken. Daarna werd ik meegezogen in het verhaal. Deel 2 was relaxter om te lezen. Ik ken de hoofdpersonen. Al met al superspannend en meeslepend. Prachtig die nieuwe technieken en al lang niet meer sciencefiction.


Bericht uit: Veenendaal, The Netherlands

Reactie: Ik geef jullie ...: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer. Hoewel het verhaal onmogelijk echt kan zijn, betrapte ik mijzelf er op dat het wel heel echt leek. Vooral de technische snufjes zijn interessant. Wat minder gruwelijke doodsoorzaken vind ik persoonlijk fijner om te lezen, maar het past wel in het verhaal.


Bericht uit: Amersfoort, The Netherlands

Reactie: Dag Bert en Wop. Beide delen heb ik met enorm veel plezier gelezen. Boek 1 vond ik al geweldig, maar nu ik boek 2 gelezen heb kan ik haast niet wachten op het laatste deel. En dat gevoel heb ik lang niet bij alle boeken; mijn complimenten. Veel succes en plezier met het schrijven van boek 3!


Bericht uit: Leiden, The Netherlands

Reactie: Ik geef jullie ...: ***** FANTASTISCH, dat smaakt naar meer.

Niet stoppen met boek 3 a.u.b. maar meer meer meer! Net als die andere groten zoals James Rollins en Clive Cussler. Want daar behoort u volgens mij ook toe met deze verhaallijn. Eindelijk een Nederlandse Thrillerschrijver van formaat.


Bericht uit: Vlijmen, The Netherlands

Reactie: Hallo, Met ontzettend veel plezier en enthousiasme heb ik beide boeken gelezen. In 1 woord mega. Graag zou ik deel 111 ook willen lezen. Jullie boeken hebben spanning en lezen voortreffelijk. Ook het “verhaal” wat jullie vertellen is behoorlijk realistisch en niet ver van de mogelijke waarheid. Mijn complimenten. Een lieve groet van mij.


Bericht uit: Dinxperlo, The Netherlands + Rees, Duitsland
Reactie: Ik ben verbaasd en zeer onder de indruk van jullie boeken, jullie fantasie en de manier waarop de lezer in het boek getrokken wordt.
Zeker in het begin was het moeilijk om het verhaal te blijven lezen vanwege de verwarrende onrust die kon ontstaan door de korte hoofdstukken en vanwege de veelheid aan verschillend verhaallijnen.
Maar ik ben blij met deze boeken omdat dit precies de verhalen zijn waardoor ik vergeet mijn bed op te zoeken. Ik kijk uit naar het volgende boek.


Gezien al deze reacties, hebben we ons doel bereikt ..., namelijk jullie een paar aangename leesuurtjes bezorgen.


Iedereen hartelijk dank voor jullie reacties en het onder de aandacht brengen van onze boeken bij jullie familie, vrienden en/of collega's!


Want 'mond tot mond' is de beste reclame!


Groetjes Bert & Wop